Choď na obsah Choď na menu
 


Cyklotrek Stropkov 09

Trasa : ML/326m.n.m./- Kr. Brod/ 305/ - Hora/380/- Roškovce/339/ - Jarčiská/435/ - Bystrá/380/ - Havaj/276/ - Bukovce/239/ - Stropkov202/- ML/326/

Dlžka : 67 km

Čas :   4 : 05  - pohodové tempo, návšteva Stropkovského jarmoku a kúpaliska

Dátum : 2.8.2009

Účastníci : Jana, Lenka, Sašo, Vasiľ, Laďo, Maťo, Rasťo

Stretávame sa pred desiatou pri hoteli a preberáme dnešnú trasu na Stropkov. Aby to bolo trochu zaujímavé, volíme trasu cez Roškovce a na Bystru, potom Havaj a po hlavnej do Stropkova. Za Roškovcami je vidieť, že "cestu"  opravujú, vybagrovali priekopy a určité úseky sú zavezené kamením a riečnym štrkom. Naše krosové bicykle dostavajú zabrať, ale nakoniec to zdolávame, len Laďo má menšiu osmičku na zadnom kolese. Keďže nikto nemá kľúč na nastavenie špicov, musí cestu zvládnuť aj s osmičkou. Jana v Bystrej zdraví svojich známych rodákov, tí mimochodom poznajú aj Saša. Po krátkom oddychu putujeme do cieľa cesty. Protivetor je hrozný, kopce sú asi lepšie. V Stropkove sme prešli trhy a kotvime na miestnom kúpalisku. Je to super v takej horúčave sa hodiť do bazéna a zaplávať si.

Obrázok Kde sú naši Laborčania, keď nemáme žiadne kúpalisko. Ale niektorých stretávame aj tu v Stropkove. Po asi troch hodinách sa vydávame na cestu domov. Vietor už nieje taký zákerný, šlape nám to lepšie. Pri Bukovciach dopĺňame vodu z prameňa, v Havaji krátky odpočinok pri krčme a poď ho na Poľanský vrch. Rasťo už cíti krče v ľavom litku, na kopci sa mu už nechce ani rozprávať, napriek tomu, že si ho doberame, ale aj ľutujeme.  Po šiestej hodine prichádzame do ML. Únavu je vidieť na každom, horúčava spravila svoje. Napriek tomu kelt padol veľmi vhod.

 


 

Náhľad fotografií zo zložky Cyklotrek Stropkov 7.09